Print this page

Ana Nikolić

Mjesto rođenja: Beograd

Kontakt

Tel: +382 20 404 513

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

an

Ana Nikolić je rođena 1. oktobra 1962. godine u Beogradu. Srednje obrazovanje je stekla u Gimnaziji “Slobodan Škerović” u Podgorici. Studije na Ekonomskom fakultetu, Univerziteta Crne Gore u Titogradu završila je 1985. godine, a dvije godine kasnije i postdiplomske studije kod prof. Božidara Gluščevića na programu „Programiranje privrednog razvoja“. Bila je članica omladine Komunističke partije.

Radni angažman počela je 1985. godine u Elektroindustriji „Obod“ - Cetinje. Na prvu rukovodeću funkciju došla sa 26 godina, kada je postala direktorica sektora nabavke, giganta kakav je osamdesetih godina prošlog vijeka bio EI “Obod”. Tokom svog dugogodišnjeg rada u EI OBOD-u, obavljala je i funciju komercijalnog direktora, kao i zamjenika generalnog direktora za komercijalne poslove.

Nakon toga 2001. godine, imenovana je za direktora u Lokalnom biznis centru – Cetinje, koji je funkcionisao u okviru Direkcije za srednja i mala preduzeća, gdje je prošla obuku i stekla zvanje projekt menadžera za izradu biznis planova.

  1. godine odlazi u privatnu kompaniju za proizvodnju horizontalnih zamrzivača „KRONUS MN“ DOO - Cetinje, gdje na funkciji izvršnog direktora kompanije, ostaje do kraja 2010.

Dužnost zamjenice gradonačelnika Prijestonice Crne Gore, Ana Nikolić obavlja od 2011. godine, sve do oktobra 2016. Takodje bila je predsjednik Upravnog odbora direktora,  preduzeća  ,,PROCON“ DOO - Podgorica, u periodu 2013 – 2017.

Nakon parlamentarnih izbora u oktobru 2016. godine, postaje poslanica u Skupštini Crne Gore, članica Administrativnog odbora; Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje; Odbora za ekonomiju, finasije i budžet, kao i članica Komisije za praćenje i kontrolu postupaka privatizacije.

U Demokratskoj partiji socijalista je od početka postojanja partije.

Članica Glavnog odbora DPS-a CG, članica ŽAD-a CG, članica GO ŽAD-a CG, predsjednica OO ŽAD-a Cetinja, članica OO DPS-a Cetinja, članica IO DPS-a Cetinja.

Udata, majka je troje djece, živi na Cetinju.