utorak, 20 mart 2018 12:49

Predsjednik Skupštine primio u oproštajnu posjetu ambasadora Italije

- Za Crnu Goru je od velike važnosti da ima što više prijatelja koji razumiju i podržavaju strateške interese naše države, posebno kada je riječ o državama članicama NATO i EU, među kojima Italija zauzima važno mjesto – istakao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović tokom oproštajne posjete ambasadora Republike Italije Vinćenca Del Monaka.

Predsjednik Skupštine je zahvalio ambasadoru Italije na snažnom doprinosu međuparlamentarnoj saradnji, kroz organizaciju posjeta predstavnika italijanskog parlamenta i potpisivanje Protokola o saradnji Odbora za evropske integracije Skupštine Crne Gore i Odbora za politike EU Senata Italije, a u kontekstu podrške koju Italija pruža Crnoj Gori na putu ka članstvu u EU. Protokol sa Crnom Gorom ima poseban značaj imajući u vidu da je Senat Republike Italije takav Protokol potpisao samo sa parlamentima Francuske i Španije.
Ambasador Del Monako odao je priznanje Skupštini Crne Gore i predsjedniku Brajoviću na pokazanoj otvorenosti za unutrašnji dijalog, kao i doprinos razvoju bilateralnih odnosa Crne Gore i Italije. On je podvukao značaj rada parlamenata u demokratskim društvima jer – kako je istakao - svako ključno pitanje za neku državu mora biti razmotreno u zakonodavnom domu koji predstavlja volju svih građana neke države.
Sagovornici su se saglasili da odlični politički odnosi dvije države treba da budu osnova u periodu koji slijedi za jačanje saradnje na ekonomskom planu.

youtube

cloud