srijeda, 30 decembar 2020 14:15

Završena Druga sjednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Održano konsultativno saslušanje ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje je, na danas održanoj sjednici, održao konsultativno saslušanje ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović, na temu „Razmatranje epidemiološke situacije sa osvrtom na aktuelne mjere koje se odnose na dane predstojećih praznika“.

Sjednici je, u cilju dobijanja potrebnih informacija u skladu sa članom 67 stav 2 Poslovnika Skupštine Crne Gore, prisustvovao Borko Bojić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja.

U radu sjednice, u skladu sa članom 55 stav 2 Poslovnika Skupštine Crne Gore, učestvovala je poslanica Branka Bošnjak.

Članovi Odbora iskazali su mišljenja i stavove povodom epidemioloških mjera koje se odnose na dane predstojećih praznika. Rasprava je, pored teme konsultativnog saslušanja, obuhvatila i pitanja koja se, između ostalog, odnose na: zdravstveni sistem Crne Gore, planove, mjere i strategije Ministarstva zdravlja, vakcinaciju protiv koronavirusa u Crnoj Gori, zdravstvenu informisanost građana, rad ugostiteljskih objekata, trenutno stanje u bolnicama, kao i na popunjenost bolničkih kapaciteta opredijeljenih za kovid pacijente. Takođe, na sjednici je bilo riječi i o računu za donacije nekadašnjeg Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti kao i o raspoloženju Ministarstva zdravlja da se poboljša ekonomski status ljekara i ostalog medicinskog kadra.

YouTube