utorak, 17 septembar 2019 15:45

Održana 52. sjednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Razmotrene tri tačke dnevnog reda

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje je, na danas održanoj sjednici, razmotrio Predlog zakona o izmjeni Zakona o radu i Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju koje su podnijele poslanice dr Branka Bošnjak, dr Ljiljana Đurašković, dr Vera Bulatović i Marina Jočić.

U ime predlagača, predloge zakona obrazložila je poslanica dr Branka Bošnjak.

Nakon održane rasprave, Odbor se, glasanjem, izjasnio o Predlogu zakona o izmjeni Zakona o radu na sljedeći način: jedan glas “za”, nije bilo glasova “protiv” i šest glasova “uzdržan”.

O Predlogu zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju Odbor se izjasnio sa jednim glasom “za”, tri glasa “protiv” i tri glasa “uzdržan”.

U okviru tačke “Tekuća pitanja” članovi Odbora su razmotrili mogućnost realizacije studijske posjete u narednom periodu, u skladu sa Planom rada Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje za 2019. godinu.

Odbor nije prihvatio predlog poslanika Janka Vučinića (člana Odbora) da se dnevni red dopuni tačkom u okviru koje bi se razmotrila mogućnost održavanja kontrolnog saslušanja nadležnog ministra, povodom aktuelnih dešavanja vezanih za dodjelu stambenih kredita i raspodjelu stanova.