petak, 22 mart 2019 15:31

Delegacija Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje u zvaničnoj posjeti Sloveniji

Ljubljana, 26. i 27. mart 2019. godine

Članovi Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore, 26. i  27. marta,  boraviće u studijskoj posjeti Republici Sloveniji.

Studijska posjeta obuhvatiće sastanak u Ministarstvu rada, porodice, socijalnih poslova i jednakih mogućnosti Republike Slovenije sa generalnom direktoricom Direktorata za radne odnose i prava iz oblasti rada mr Katjom Rihar Bajuk i saradnicima, te predstavnicom Službe za koordinaciju evropskih poslova.

U okviru posjete, parlamentarna delegacija će posjetiti Univerzitetski klinički centar Ljubljana.

Takođe, planiran je i sastanak sa generalnom direktoricom Direktorata za zdravstvenu zaštitu Tanjom Mate i generalnim direktorom Direktorata za zdravstvenu ekonomiku mr Mirkom Stoparom i saradnicima u Ministarstvu zdravlja Republike Slovenije.

Drugog dana posjete članovi Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore održaće zajednički sastanak sa Odborom za rad, porodicu, socijalne poslove i invalide i Odborom za zdravstvo Državnog zbora Republike Slovenije.

Crnogorska delegacija posjetiće Ambasadu Crnu Gore.  

Delegaciju Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje će predstavljati predsjednik Odbora dr Suad Numanović i članovi Odbora Maja Bakrač, dr Nedžad Drešević i mr Boris Mugoša.