petak, 22 decembar 2017 14:34

Održana 16. sjednica Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje

Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje održao konsultativno saslušanje

Na danas održanoj  16. sjednici Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje, u skladu sa članom 73 Poslovnika Skupštine Crne Gore održano je konsultativno saslušanje na temu „Preporuke iz konačnog izvještaja Državne revizorske institucije o reviziji finansijskog izvještaja Javnog preduzeća „Regionalni vodovod Crnogorsko promorje“ Budva za 2016. godinu“. Sjednici su prisustvovali predstavnici Javnog preduzeća „Regionalni vodovod Crnogorsko primorije“ i predstavnici Državne revizorske institucije (DRI).

Tokom rasprave, posebna pažanja posvećena je razlozima za izražavanja negativnog mišljenja DRI na godišnji finansijski izvještaj Regionalnog vodovoda za 2016. godinu. Ukazano je da je od 36 preporuka, 30 realizovano, tri se ne odnose na Regionalni vodovod, dok preporuke 7, 8 i 15 nisu spovedene. U tom kontekstu rasprava se vodila o tome da li bi primjena ovih preporuka bila u suprotnosti sa Međunarodnim računovodstvenim standardima.

Odbor je ocijenio da, u postupku kontrolne revizije, treba rješavati pitanje eventualnih različitih tumačenja tehnika knjiženja, kako bi se problem mogućih nepravilnosti riješio.