petak, 01 jun 2018 12:48

Predsjednica Odbora za rodnu ravnopravnost na Međunarodnoj konferenciji žena liderki u Izraelu

Predsjednica Odbora za rodnu ravnopravnost Nada Drobnjak učestvovala je na 30. međunarodnoj konferenciji ,,Žene liderke za promjene'', koja je održana od 28. do 31. maja, u Haifi i Jerusalimu - Izrael.

Konferencija je održana u organizaciji Izraelske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju (MASHAV), koja djeluje u okviru izraelskog Ministarstva vanjskih poslova, i Golda Meir Međunarodnog centra za obuku (MCTC), jednom od prvih međunarodnih trening centara za žene, koji se bavi rodnim temama.

Ovogodišnja specijalna konferencija, organizovana u čast 60. godišnjice MASHAV-a i 70. godišnjice države Izrael, bila namijenjena razmjeni iskustava žena liderki iz 44 zemlje svijeta.

U sklopu konferencije, predsjednica Drobnjak je prisustvovala prijemu koji je priredio predsjednik države Izrael, Reuven Rivlin, u svojoj predsjedničkoj rezidenciji, i posjetila Yad Vashem, memorijalni centar posvećen žrtvama holokausta.

Na margini konferencije predsjednica Drobnjak se sastala sa ministarkom regionalnog razvoja i fondova EU Republike Hrvatske Gabrijelom Žalac.