petak, 30 mart 2018 14:40

Predsjednici Odbora za rodnu ravnopravnost Nadi Drobnjak dodijeljena plaketa za doprinos ukupnim procesima ekonomskog osnaživanja žena u Crnoj Gori

Predsjednici Odbora za rodnu ravnopravnost Nadi Drobnjak , na završnoj konferenciji projekta „Žene u menadžmentu u Crnoj Gori: Podrška liderstvu i profesionalnom razvoju žena u Crnoj Gori", dodijeljena je plaketa Unije poslodavaca Crne Gore.

Predsjednica Odbora za rodnu ravnopravnost Nada Drobnjak, govorila je na otvaranju Završne konferenciju projekta „Žene u menadžmentu u Crnoj Gori: Podrška liderstvu i profesionalnom razvoju žena u Crnoj Gori“, koji sprovodi Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG), uz podršku Međunarodne organizacije rada (ILO), u okviru regionalnog projekta ILO i UNDP „Promocija inkluzivnih rješenja na tržištu rada na Zapadnom Balkanu“, koji finansira Austrijska razvojna agencija (ADA).

U okviru ovog događaja organizovana je posebna svečanost – ceremonija dodjele nagrade za „NAJ MENADŽERKE u Crnoj Gori“ za 2017. godinu (u četiri kategorije: privreda, javni sektor, civilni sektor, mediji). Ovom prilikom crnogorskoj javnosti predstavljene su laureatkinje i odato im priznanje za odgovoran rad, profesionalan pristup poslu i uspješne rezultate koje ostvaruju, a čime dodatno potvrđuju snagu ženskog liderstva i značaj većeg učešća žena na pozicijama upravljanja i rukovođenja.

Svečanoj ceremoniji prethodio je radni dio konferencije na kojem je upriličeno prvo javno predstavljanje izvještaja Biroa za poslodavačke aktivnosti ILO-a (ILO ACT/EMP) o ženama u biznisu i menadžmentu u Istočnoj Evropi i Centralnoj Aziji, što će i Crnu Goru i sam događaj staviti u svojevrstan fokus regionalnih dešavanja.

U radu konferencije, održane danas u Podgorici, učestvovali su predstavnici/e relevantnih institucija, akademske zajednice, nevladinih i međunarodnih organizacija.