srijeda, 16 oktobar 2019 15:15

Održan sastanak predsjednika Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport sa ambasadorom NR Kine

Razgovarano o zajedničkoj aktivnosti koja se odnosi na kinesku finansijsku donaciju za rekonstrukciju OŠ „Štampar Makarije“

Predsjednik Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Radule Novović sastao se danas sa Nj. E. Liu Đinom (Liu Jin), izvanrednim i opunomoćenim ambasadorom NR Kine u Crnoj Gori.

Sastanak je organizovan na zahtjev Ambasade NR Kine, a u okviru saradnje Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Skupštine Crne Gore i Ambasade NR Kine, sa ciljem planiranja i realizacije zajedničkih aktivnosti koje će doprinijeti da se učenicima u Crnoj Gori obezbijedi sigurniji, kvalitetniji i prijatniji boravak u školi, kao i upoznavanja sa različitim iskustvima u sprovođenju reforme obrazovnog sistema u Crnoj Gori.

Na sastanku je bilo riječi o finalizovanju, ranije započete, zajedničke aktivnosti koja se odnosi na kinesku finansijsku donaciju za rekonstrukciju OŠ „Štampar Makarije“ u Podgorici.

Predsjednik Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Skupštine Crne Gore Radule Novović je istakao da realizacija ove aktivnosti predstavlja značajnu podršku razvoju obrazovanja u Crnoj Gori, posebno imajući u vidu činjenicu da se radi o školi, koja postiže zapažene rezultate na državnom nivou, a po broju učenika koji je pohađaju, smatra se najbrojnijom u Crnoj Gori.

Na sastanku je zaključeno da ovaj projekat ima veliki značaj za razvoj bilateralnih odnosa dvije države.