ponedjeljak, 06 novembar 2017 14:50

Član Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu na Konferenciji „Uloga Specijalnog državnog tužilaštva u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala“

Na danas održanoj konferenciji na temu: „Uloga Specijalnog državnog tužilaštva u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala“,  koju  je organizovao Centar za demokratsku tranziciju (CDT) u hotelu Hilton, izmedju ostalog rečeno je, da je sprovodjenje vladavine prava i dalje ključni izazov u zemljama Zapadnog Balkana.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić u svom uvodnom obraćanju kazao je da je Zakon o Specijalnom državnom tužilaštvu donešen na osnovu najboljih praksi i  da je dobra osnova za rad Specijalnog državnog tužilaštva. Takođe je naglasio, da je rad tužilaštva mjerljiv i kontrolisan  i dodao da godišnji izvještaji o radu moraju biti što jednostavniji, razumljivi i bliski svakom građaninu.

 Konferencija je okupila predstavnike međunarodne zajednice, političkih partija, pravosudnih organa, državnih institucija, nevladinih organizacija i medija, koji su razmijenili mišljenja o ulozi specijalnog tužilaštva u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. 

Poslanik Radule Novović, član Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, prisustvovao je konferenciji  ispred ovog Odbora u čijoj su nadležnosti, između ostalog, razmatranje predloga zakona iz pravosuđa kao i godišnji izvještaji o radu tužilačke organizacije.