četvrtak, 18 maj 2017 14:43

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike primio ambasadora Republike Slovenije u Crnoj Gori

Učlanjenje Crne Gore u NATO, Republika Slovenija smatra svojim uspjehom, saopštio je ambasador te zemlje, Nj.E. Mitja Močnik u razgovoru sa predsjednikom Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrijom Nikolićem.

Predsjednik Odbora Andrija Nikolić zahvalio je ambasadoru Močniku na snažnoj podršci koju je Slovenija, kao naša kontakt zemlja za NATO, pružila Crnoj Gori u predpristupnoj fazi evroatlanskih integracija.

Ambasador Močnik je dodao da je Slovenija snažan podržavalac Crne Gore u pogledu njenog daljeg razvoja i prosperiteta uz ocjenu da će nastaviti sa pružanjem ekspertske pomoći u procesu ispunjavanja uslova za članstvo u EU. 

Sagovornici su se saglasili da je izuzetno dobre bilateralne odnose, koji se, između ostalog, ogledaju i u kontinuiranoj saradnji u oblasti robne razmjene, turizma i između slovenačkih i crnogorskih opština, potrebno dodatno ojačati i kroz sadržajniju parlamentarnu saradnju. U tom pravcu dogovorena je posjeta članova Odbora za međunarodne odnose Parlamentu Republike Slovenije.