srijeda, 02 oktobar 2019 16:31

Održana 64. sjednica Odbora za međunarodne odnose i iseljenike

Sjednica posvećena konsultativnom saslušanju

Odbor za međunarodne odnose i iseljenike održao je danas 64. sjednicu koja je bila posvećena konsultativnom saslušanju ministra vanjskih poslova prof. dr Srđana Darmanovića na temu: „Trenutno stanje u procesu integracije Crne Gore u Evropsku uniju“.

Ministar Darmanović je izražavajući zadovoljstvo zbog prilike da razgovara sa članovima Odbora istakao da je siguran da će EU nastaviti sa realizacijom vizije ujedinjene Evrope, te da Crna Gora odgovorno pristupa poslu u okviru integracije, uz očekivanje da će rezultati biti prepoznati i priznati.
Darmanović je izrazio očekivanje da će proces konsolidacije EU ići paralelno sa procesom proširenja. Ministar je takođe ocijenio da perspektiva članstva u EU ostaje glavni pokretač reformi u Crnoj Gori i na cijelom Zapadnom Balkanu.

Konstatujući da je Odbor imao konstruktivnu i sadržajnu raspravu na temu koja je u fokusu javnosti, a ujedno i prioritet vanjske politike Crne Gore, predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić naglasio je da integracije moraju biti zajednička odgovornost vlasti i opozicije, a politika proširenja izraz zajedničkog opredjeljenje Crne Gore i Evropske unije.