subota, 15 jun 2019 11:45

Delegacija Odbora za međunarodne odnose i iseljenike održala sastanak sa iseljenicima u Istanbulu

Delegacija Odbora za međunarodne odnose i iseljenike predvođena predsjednikom Odbora Andrijom Nikolićem, tokom zvanične posjete Republici Turskoj, održala je sastanak i sa iseljenicima okupljenim oko udruženja "Karadağ - Montenegro".

Pozdravljajući prisutne predsjednik Odbora Nikolić istakao je da je obnovljena nezavisnost najljepša zajednička priča Crne Gore i njenih iseljenika, napominjući da su upravo predstavnici dijaspore ugradili sebe u temelje crnogorske nezavisnosti i doprinijeli dugoročnom boljitku naše države i generacija koje dolaze.

Predsjednik udruženja "Karadağ - Montenegro" Mustafa Deniz, upoznao je goste sa najvažnijim aspektima i ciljevima ove organizacije, te predstavio buduće aktivnosti. Tokom sastanka, predstavnici iseljenika posebno interesovanje izrazili su za procedure izdavanja i samog značaja iseljeničke knjižice.

Član delegacije Odbora dr Dragutin Papović predstavnicima iseljenika predstavio je mogućnosti koje nudi novi Zakon o saradnji Crne Gore sa dijasporom – iseljenicima, ističući da je stvorena široka lepeza mogućnosti kojima država Crna Gora pokazuje posvećenost uspostavljanju bližih odnosa sa svojom dijasporom.

Poslanik mr Ervin Ibrahimović istakao je da učesnike sastanka karakteriše i objedinjuje ljubav prema Crnoj Gori i svom rodnom kraju. Upravo ta odlika treba da bude vodilja koja će dovesti do jedinstva unutar iseljeničke zajednice, naglašavajući da politička ili neslaganja druge vrste ne smiju uticati na zajednički cilj, zaključio je Ibrahimović.

Delegacija Odbora održala je sastanak i sa počasnim konzulom Crne Gore u Istanbulu, Suverom Akanom. Tom prilikom, predsjednik Odbora Nikolić zahvalio je na doprinosu promociji Crne Gore u Republici Turskoj i animiranju investicionih aktivnosti turskih investitora.

Nikolić je takođe iskazao otvorenost Odbora za učešće u okviru svojih nadležnosti, u budućim aktivnostima Počasnog konzulata.