petak, 17 maj 2019 15:59

Održan sastanak predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike sa šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori

 

Odbor za reformu izbornog i drugog zakonodavstva nije prekidao aktivnosti na podizanju povjerenja građana u izborni proces, iako predstavnici parlamentarne opozicije ne učestvuju u njegovom radu, čime je vladajuća koalicija još jednom pokazala političku zrelost i odgovornost prema domaćoj i međunarodnoj javnosti, kazao je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić na sastanku sa šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori Nj.E. Mariz Davije. 

On je konstatovao da je OEBS je važan strateški partner u procesu učvršćivanja mira, demokratije i bezbjednosti u regionu Zapadnog Balkana, ali i jedan od najozbiljnijih partnera u evropeizaciji crnogorskog društva.

Prepoznavajući značaj pomoći koju OEBS pruža Crnoj Gori u sprovođenju reformi i demokratskom razvoju, Nikolić je izrazio uvjerenje u nastavak uspješne saradnje koja ima konkretne rezultate u dosadašnjim reformskim i integracionim procesima.

Ambasadorka Davije je pohvalila blisku saradnju sa Skupštinom Crne Gore, koja je vidljiva kroz podršku Odboru za izborno i drugo zakonodavstvo, stalnim radnim tijelima i kroz kontinuirane obuke za jačanje parlamentarnih kapaciteta.