četvrtak, 07 mart 2019 18:03

Održan sastanak predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike i ambasadora Države Palestine

Multilateralna saradnja, uz poštovanje univerzalnih principa ljudskih prava, ključni je model za rješavanje međudržavnih konflikata, zajednička je ocjena sa, danas održanog, sastanka predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrije Nikolića i ambasadora Države Palestine u Crnoj Gori Nj.E. Rabija Alhantulija (Rabii Alhantouli).

Ambasador Države Palestine u Crnoj Gori upoznao je predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike sa aktuelnom situacijom u njegovoj državi, navodeći ključne probleme sa kojima se suočavaju u okviru izraelsko-palestinskog sukoba. Ističući značaj konstantnog skretanja pažnje međunarodne javnosti na ovo značajno pitanje, izrazio je zadovoljstvo što Crna Gora poštuje principe međunarodnog prava i rezolucije Ujedinjenih nacija.

Predsjednik Odbora Andrija Nikolić je istakao da kompletna međunarodna zajednica treba da pruži podršku u rješavanju dugotrajućeg konflikta između Palestine i Izraela, u cilju očuvanja mira i stabilnosti na Bliskom istoku, uz naglasak da se Crna Gora snažno zalaže za mirno i diplomatsko rješavanje tog sukoba.

Izraženo je očekivanje da će parlamentarna saradnja dvije države biti intenzivirana nakon formiranja novog saziva palestinskog Parlamenta.