utorak, 19 februar 2019 15:06

Održan sastanak predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike sa novoimenovanom ambasadorkom Bugarske

Bugarska nastavlja da podržava crnogorske reformske napore i drži ulogu važnog lobiste za ispunjavanje najznačajnijeg spoljno-političkog cilja Crne Gore u pogledu članstva u Evropskoj uniji, kazala je novoimenovana ambasadorka Meglena Plugčieva-Aleksandrova na sastanku sa predsjednikom Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrijom Nikolićem.

Predsjednik Odbora Andrija Nikolić je istakao da su bilateralni odnosi Crne Gore i Republike Bugarske trenutno na najvišem nivou, te da parlamentarna saradnja daje poseban ton intenzivnim i kvalitetnim međudržavnim odnosima.

Uz zahvalnost za uložene napore Republike Bugarske kroz zalaganje za politiku proširenja Evropske unije na Zapadni Balkan tokom predsjedavanja Savjetu Evropske unije, Nikolić je naglasio značaj nastavka frekventne komunikacije na svim nivoima međuparlamentarne saradnje.

Ambasadorka Plugčieva-Aleksandrova je iskazala punu otvorenost za konkretnu ekspertsku pomoć i prenos bugarskog iskustva u okviru procesa evropske integracije, posebno u dijelu evropskih fondova za prioritetne politike i oblasti.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim prilikama u regionu, kao i o političkoj klimi u svjetlu predstojećih izbora za Evropski parlament.