nedjelja, 29 oktobar 2017 09:12

Član Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miloš Nikolić učestvovao na XIX Lučindanskim susretima

  1. oktobar, Zagreb 

Član Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miloš Nikolić, učestvovao je na manifestaciji ,,Lučindanski susreti”, koja se tradicionalno održava u Zagrebu, u organizaciji Nacionalne  zajednice Crnogoraca Hrvatske i Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore ,,Montenegro” Zagreb.

Manifestaciju je otvorio predsjednik Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske Danilo Ivezić, dok se učesnicima obratio i Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić koji je ujedno pokrovitelj ovog skupa.

Tokom skupa, pročitane su i pozdravne poruke koje su organizatorima i učesnicima uputili predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Ovogodišnjim Lučindanskim susretima obilježana je 170. godišnjica štampanja Gorskog vijenca, dok je grad gost ovog puta bila Opština Šavnik na čelu sa predsjednikom Miomirom Vujačićem, koji je učesnicima skupa predstavio razvojne potencijale i speciifičnosti ove opštine.

Pored pomenutih gostiju i domaćina, među prisutnima bili su i ambasador Crne Gore u Republici Hrvatskoj Boro Vučinić, ambasador Crne Gore u Republici Sloveniji prof. dr Vujica Lazović, te brojni istaknuti Crnogorci iz Hrvatske i prijatelji Crne Gore.

Na kraju manifestacije, održan je bogat kulturno umjetnički program.