Crna Gora je najbolje pripremljena država Zapadnog Balkana za ulazak u Evropsku uniju i kao takva zaslužuje da bude njena prva naredna članica, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrije Nikolića i ambasadora država Višegradske grupe – V4 (Češka, Mađarska, Poljska, Slovačka).

Podržan predlog da Vladimir Beratović bude izvanredni i opunomoćeni ambasador Crne Gore u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske

Na danas održanoj 72. sjednici, članovi Odbora za međunarodne odnose i iseljenike razmotrili su i jednoglasno podržali prijedlog da Dragica Ponorac bude izvanredna i opunomoćena ambasadorka Crne Gore u Ukrajini, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Kijevu.

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić uputio je čestitku šefu Delegacije EU u Crnoj Gori Nj.E. ambasadoru Aivu Oravu i ambasadorima zemalja EU u Crnoj Gori:

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić uputio je pismo organizacijama i udruženjima dijaspore-iseljenika iz Crne Gore. 

Odbor podržao dva predloga zakona

Crna Gora i Republika Albanija predstavljaju primjer dobrosusjedskih odnosa, te zajednički značajno doprinose jačanju regionalne stabilnosti, ocijenio je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić na sastanku sa delegacijom Odbora za vanjske poslove Parlamenta Republike Albanije, koju predvodi predsjednica Odbora Mimi Kodheli.

Formiranje Crnogorskog vijeća od izuzetnog je značaja za opstanak Crnogorske nacionalne zajednice u Republici Srbiji, ocjenio je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić obraćajući se učesnicima Osnivačke skupštine Crnogorskog vijeća u Republici Srbiji, održanoj u Beogradu.

Strana 1 od 29