Odbor za ljudska prava i slobode na 40. sjednici razmotrio je Izvještaj o radu Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore za 2018. godinu i Godišnji izvještaj Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture za 2018. godinu.

Predsjednik Odbora za ljudska prava i slobode dr Halil Duković je učestvovao na Pres konferenciji na kojoj su predstavljeni ključni nalazi Istraživanja višestrukih pokazatelja (MICS), održanoj u Podgorici 28. juna 2019. Istraživanje je 2018. godine sprovela Uprava za statistiku Crne Gore, uz tehničku pomoć UNICEF-a i finansijsku podršku Vlade Crne Gore, UNICEF-a i UNHCR-a.

Predsjednik Odbora za ljudska prava i slobode dr Halil Duković učestvovaće na pres konferenciji na kojoj će biti predstavljeni ključni nalazi Istraživanja višestrukih pokazatelja (MICS), koje je 2018. godine sprovela Uprava za statistiku Crne Gore, uz tehničku pomoć UNICEF-a i finansijsku podršku Vlade Crne Gore, UNICEF-a i UNHCR-a.

Član Odbora za ljudska prava i slobode Momčilo Martinović danas je prisustvovao događaju na kojem je promovisana INSPIRE strategija u Crnoj Gori, u organizaciji Centra za prava djeteta Crne Gore.

Sastanak organizovan povodom pokretanja projekta“Kreiranje parlamentarne mreže o ljudskim pravima na Zapadnom Balkanu”

Odbor za ljudska prava i slobode je na 38. sjednici razmotrio Izvještaj o stanju zaštite ličnih podataka i stanju u oblasti pristupa informacijama za 2018. godinu.

Na 37. sjednici Odbora za ljudska prava i slobode razmotren je Izvještaj o radu Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava za 2018. godinu.

Član Odbora za ljudska prava i slobode Momčilo Martinović učestvovao je danas u javnoj raspravi o Nacrtu strategije za ostvarivanje prava djeteta u Crnoj Gori za period od 2019-2023.

Strana 1 od 13