Print this page
srijeda, 17 maj 2017 23:08

Predsjednik Odbora za evropske integracije Adrijan Vuksanović učestvovao na Panevropskom majskom panelu

Predsjednik odbora za evropske integracije Adrijan Vuksanović bio je jedan od učesnika na Panevropskom majskom panelu, koji je povodom obilježavanja prve godišnjice od osnivanja organizovala Crnogorska panevropska unija, u saradnji sa JU KIC „Budo Tomović“.

Na panelu je bilo riječi o Evropskoj uniji, procesu pristupanja Crne Gore i pripremama za članstvo u Uniji, radu Crnogorske panevropske unije, kao i istoriji, ciljevima i vrijednostima Panevropskog pokreta.

Vuksanović je govorio na temu integracionih procesa i Skupštine Crne Gore. On je istakao da je Crna Gora bila prva zemlja koja je Skupštinu direktno uključila u proces pregovora o pristupanju EU. Citirajući predsjednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija da je „Crna Gora lokomotiva evropskih integracija u regionu“, Vuksanović je kazao da očekuje da će Crna Gora uskoro zatvoriti poglavlje 30, dodavši da Crnogorska panevropska unija svojim radom može doprinijeti kvalitetu procesa pristupanja.

Pored predsjednika Odbora za evropske integracije, u panelu su učestvovali prof. dr Gordana Đurović, predsjednica Crnogorske panevropske unije, mr Vladan Lalević, generalni sekretar i Snežana Burzan, direktorica JU KIC „Budo Tomović“.

 

Galerija fotografija