srijeda, 13 novembar 2019 13:49

Odbor za evropske integracije organizuje okrugli sto posvećen upravljanju otpadom, otpadnim vodama i zagađenju vazduha

Tema: „Poglavlje 27 - Jesmo li spremni za zdravu životnu sredinu po standardima Evropske unije?“

Odbor za evropske integracije organizuje okrugli sto na temu „Poglavlje 27: Jesmo li spremni za zdravu životnu sredinu po standardima Evropske unije?“, posvećen upravljanju otpadom, otpadnim vodama i zagađenju vazduha, u petak, 15. novembra, u Plavoj sali Skupštine Crne Gore, sa početkom u 11:00 časova.

Ovo je prvi od dva okrugla stola koja će Odbor za evropske integracije organizovati u sklopu inicijative Odbora, usmjerene na intenzivni nadzor nad aktivnostima nadležnih institucija u okviru pregovaračkog procesa Crne Gore sa EU, i konkretno poglavlja 27 – Životna sredina i klimatske promjene.

Okruglim stolovima su prethodile posjete članova Odbora nekim od opština u Crnoj Gori, organizovanim kako bi se stekao uvid u realno stanje i neophodne korake u rješavanju problema i izazova vezanih za zaštitu životne sredine. Okrugli stolovi su ujedno i priprema za konsultativno saslušanje posvećeno pregovaračkom poglavlju 27, koje će Odbor organizovati u decembru.

U uvodnom dijelu okruglog stola govoriće Aleksandar Drljević, glavni pregovarač Crne Gore sa EU, Ivana Vojinović, generalna direktorica Direktorata za životnu sredinu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma i Aleksandar Perović, izvršni direktor NVO „Ozon“. Moderator okruglog stola će biti Slaven Radunović, predsjednik Odbora za evropske integracije.

Događaju će prisustvovati poslanici, predstavnici nadležnih institucija i preduzeća, lokalnih samouprava i nevladinih organizacija.

Početak događaja je otvoren je za javnost.

pdfP R O G R A M