srijeda, 31 januar 2018 15:45

Javna tribina Odbora za evropske integracije na temu „Crna Gora i EU, Poglavlje 27: Životna sredina i klimatske promjene“

Odbor za evropske integracije organizovaće javnu tribinu na temu „Crna Gora i EU, Poglavlje 27: Životna sredina i klimatske promjene“, u petak 2. februara sa početkom u 11,00 časova, u Plavoj sali Skupštine Crne Gore.

Dobra praksa bližeg informisanja građana o pregovaračkim poglavljima nastavlja se organizovanjem i ove tribine, na kojoj će zainteresovana javnost i stručnjaci iz oblasti životne sredine imati priliku da predstave svoja mišljenja i sugestije, prije razmatranja Nacrta pregovaračke pozicije za poglavlje 27 na predstojećoj sjednici Odbora.

Na javnoj tribini će govoriti Adrijan Vuksanović, predsjednik Odbora za evropske integracije, Herman Špic, šef Sektora za saradnju u Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori, Saša Radulović, državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma i član Pregovaračke grupe za poglavlje 27 – Životna sredina i klimatske promjene i Ivana Vojinović, generalna direktorica Direktorata za životnu sredinu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma i šefica Radne grupe za poglavlje 27 – Životna sredina i klimatske promjene.

Pozivaju se svi zainteresovani da učestvuju na javnoj tribini i upoznaju se sa sadržajem pomenutog pregovaračkog poglavlja, te da svojim sugestijama daju doprinos procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

Prijava za učešće na javnoj tribini je obavezna. Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem e-mail adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na broj telefona 020 404 583, najkasnije do četvrtka, 1. februara 2018. godine u 12 časova.

Događaj će biti otvoren za akreditovane medije, a nakon tribine biće izdato saopštenje za javnost.

pdfPROGRAM