srijeda, 31 januar 2018 16:25

Održana 17. sjednica Odbora za evropske integracije

Članovi Odbora usvojili Izvještaj o radu Odbora za 2017. godinu i razmotrili aktivnosti za predstojeću godinu

Na danas održanoj 17. sjednici, članovi Odbora za evropske integracije usvojili su Izvještaj o radu Odbora za evropske integracije za 2017. godinu i razmotrili mogućnost unapređenja uloge Odbora u narednom periodu, kroz sprovođenje aktivnosti planiranih za predstojeću godinu.

Ocijenivši izvještaj sadržajnim, predsjednik Odbora za evropske integracije Adrijan Vuksanović zahvalio se kolegama na saradnji u prethodnoj godini i izrazio očekivanje za intenzivnijim radom svih učesnika pregovaračkog procesa. Među aktivnostima koje su obilježile 2017. godinu, Vuksanović je posebno istakao potpisivanje Protokola o saradnji skupštinskog Odbora za evropske integracije i Odbora za politike Evropske unije italijanskog Senata. Osim toga, naglašena je veća vidljivost Odbora u medijima, u odnosu na 2016. godinu, ali i pomenuti konkretni rezultati međunarodnih aktivnosti Odbora. Nakon konstruktivne rasprave, članovi Odbora pozitivno su se izjasnili o Izvještaju o radu Odbora za evropske integracije za 2017. godinu.

Na sjednici su dogovoreni zaključci koji se tiču redefinisanja uloge Odbora, u skladu sa dinamikom procesa evropskih integracija, a koji uzimaju u obzir unapređenje rada Odbora, te promotivne aktivnosti u cilju obezbjeđivanja što veće podrške građana članstvu Crne Gore u EU.