četvrtak, 07 decembar 2017 15:49

Održana 31. sjednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Podržana dva predloga zakona

Na danas održanoj sjednici Odbor za ekonomiju, finansije i budžet razmotrio je i odlučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog zakona o tržištu kapitala i Predlog zakona o Privrednoj komori, koji su podnijeli poslanici: Predrag Sekulić, Marta Šćepanović, Filip Vuković, Jovanka Laličić, Miloš Nikolić i Nikola Rakočević.

U radu sjednice, u skladu sa članom 67 Poslovnika Skupštine, povodom razmatranja Predloga zakona o Privrednoj komori Crne Gore, učestvovali su predstavnici: Privredne komore Crne Gore, Unije poslodavaca Crne Gore, Montenegro biznis alijanse i Unije slobodnih sindikata Crne Gore.

Odbor je, takođe, u skladu sa članom 148 Poslovnika Skupštine, na Predlog zakona o tržištu kapitala podnio dva amandmana a na Predlog zakona o Privrednoj komori Crne Gore osam amandmana, koji su, nakon prihvatanja od strane predstavnika predlagača, postali sastavni dio teksta predloga zakona.

Na Odboru je dogovoreno da se, na zajedničkoj sjednici sa Odborom za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje, održi konsultativno saslušanje na temu „Regulacija toka rijeke Bojane“, dok će se termin održavanja istog naknadno odrediti.