srijeda, 21 decembar 2016 15:37

Poslanik Obrad Mišo Stanišić, član Odbora za antikorupciju, sastao se sa predstavnikom ekspertske misije SE Kventinom Ridom

Poslanik Obrad Mišo Stanišić, član Odbora za antikorupciju, sastao se sa predstavnikom ekspertske misije Savjeta Evrope Kventinom Ridom.

Savjet Evrope u okviru Horizontalnog programa za Zapadni Balkan i Tursku - Projekat za borbu protiv ekonomskog kriminala u Crnoj Gori (AEC-MNE), organizovao je  ekspertsku posjetu Kventina Rida Crnoj Gori, sa ciljem procjene sprovođenja Etičkog kodeksa poslanika, kao i odredbi Zakona o sprečavanju korupcije koje se tiču sukoba interesa kod poslanika, imajući u vidu nadležnosti Odbora za antikorupciju, njegove kontrolne funkcije i ulogu u formiranju anti-korupcijskog zakonodavstva.

Poslanik Obrad Mišo Stanisić upoznao je predstavnika ekspertske misije sa aktivnostima koje je Odbor za antikorupciju imao u prethodnom sazivu. On je istakao poseban značaj i ulogu Odbora u osnivanju Agencije za sprečavanje korupcije koja je počela sa radom 1. januara 2016. godine. Stanišić je kazao da će, kao najmlađem  radnom tijelu Skupštine Crne Gore, svaka sugestija i konstruktivni predlog biti od izuzetne koristi.

Predstavnik ekspertske misije je nagovijestio izradu smjernica za poslanike koje se tiču sukoba interesa a koje će obuhvatiti Zakon o sprečavanju korupcije, Etički kodeks poslanika i Zakon o lobiranju, koje će biti finalizovane krajem februara 2017. godine.