ponedjeljak, 15 oktobar 2018 17:16

Održana 49. sjednica Administrativnog odbora

Kandidati za predsjednika DIK-a nijesu dobili podršku članova Odbora

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore 26. saziva, na danas održanoj 49. sjednici, u okviru nastavka postupka imenovanja predsjednika Državne izborne komisije, nije utvrdio predlog odluke o imenovanju predsjednika Državne izborne komisije po Javnom konkursu od 6. septembra 2018. godine, jer nijedan od prijavljenih kandidata nije dobio potrebnu većinu glasova prisutnih članova Odbora.

Prijave po Javnom konkursu za imenovanje predsjednika DIK-a, br.00-63-14/18-104 od 6. septembra 2018. godine, Odboru su dostavili kandidati: Žarko Đurišić i Amer Šukurica.

Prije nego nastavi dalju proceduru, Odbor je odlučio da se obrati Kolegijumu predsjednika Skupštine Crne Gore zahtjevom da za Odbor, ukoliko postoji mogućnost, obezbijedi dodatno tumačenje člana 30 a u vezi sa članom 19 Zakona o izboru odbornika i poslanika, u dijelu koji se odnosi na dužinu trajanja mandata predsjednika Državne izborne komisije.

U okviru tačke dnevnog reda “Tekuća pitanja”, Odbor se upoznao sa dostavljenim kandidaturama za izbor sedam članova Komisije za vrednovanje i Opštinske izborne komisije Tuzi.