ponedjeljak, 24 septembar 2018 14:06

Održana 46. sjednica Administrativnog odbora

Odbor pokrenuo postupak imenovanja Opštinske izborne komisije Tuzi i postupak izbora sedam članova Komisije za vrednovanje

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore 26. saziva je na danas održanoj 46. sjednici, shodno Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore i Zakonu o izboru odbornika i poslanika,  pokrenuo postupak imenovanja Opštinske izborne komisije Tuzi.

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, kojim je određeno da Tuzi dobijaju status samostalne opštine, počeo je sa primjenom 1. septembra 2018. godine.

Odbor je odlučio da uputi obavještenje svim političkim partijama koje su učestvovale na izborima za izbor odbornika Skupštine opštine Tuzi u okviru Glavnog grada Podgorice, 26. novembra 2017. godine, da Skupština Crne Gore pokreće postupak imenovanja OIK Tuzi i pozove političke partije koje imaju zakonsko pravo, da predlože kandidate za sastav OIK Tuzi.

Odbor je, takođe, pokrenuo i postupak za izbor sedam članova Komisije za vrednovanje projekata dostavljenih na javni konkurs za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata za podršku aktivnostima značajnim za očuvanje i razvoj nacionalnih, odnosno etničkih posebnosti manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica i njihovih pripadnika u oblasti nacionalnog, kulturnog, jezičkog i vjerskog identiteta, shodno Zakonu o manjinskim pravima i slobodama.

Javni poziv za izbor Komisije za vrednovanje, objaviće se u dnevnom listu „Dan“ i na vebsajtu Skupštine Crne Gore.