petak, 22 decembar 2017 15:15

Održana 26. sjednica Administrativnog odbora

Odbor utvrdio Predlog liste za imenovanje jednog člana Savjeta RTCG po ovlašćenom predlagaču

Na danas održanoj 26. sjednici Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore 26. saziva, Odbor je utvrdio Predlog liste za imenovanje  jednog člana Savjeta RTCG po ovlašćenom predlagaču, i odlučio da Skupštini Crne Gore predloži da se Slobo Pajović, diplomirani ekonomista, kandidat Unije poslodavaca Crne Gore, imenuje za člana Savjeta Radio i Televizije Crne Gore.

Odbor je shodno Odluci o obrazovanju Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije, a na osnovu dostavljenih predloga klubova poslanika, utvrdio Predlog

Odluke o izboru predsjednika i članova Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije. Odbor je predložio Skupštini Crne Gore da Komisija za praćenje i kontrolu postupka privatizacije ima 11 članova i predložio da za predsjednika Komisije imenuje poslanika Branka Čavora, a poslanike Mihaila Anđušića, Petara Smolovića, Radula Novovića, Anu Nikolić i Andriju Popovića, za članove Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije.

Odbor je konstatovao da ostale parlamentarne stranke pravo učešća u radu Komisije mogu ostvariti u smislu članu 35 stav 3 i člana 36 stav 3 Poslovnika Skupštine Crne Gore.