srijeda, 15 novembar 2017 19:16

Održana 19. sjednica Administrativnog odbora

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore utvrdio je da je dr Nikola Vukčević, član Savjeta RTCG, u sukobu interesa shodno članu 26 Zakona o nacionalnom javnom emiteru Radio i Televizija Crne Gore

Na današnjoj sjednici Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore, dr Nikola Vukčević, član Savjeta RTCG, izjasnio se u vezi činjenice da je nastupila okolnost predviđena članom 26 stav 1 tačka 5 Zakona o nacionalnom javnom emiteru Radio i Televizija Crne Gore, tj. da je u toku obavljanja funkcije člana Savjeta RTCG juna 2016. godine, ostvario imovinsku korist po osnovu Ugovornog odnosa sa privrednim društvom “Galileo Production” DOO Podgorica, čija je djelatnost proizvodnja filmova, video zapisa i televizijskog programa.

Članovi Odbora su postavili dr Nikoli Vukčeviću, članu Savjeta RTCG, više pitanja u vezi okolnosti iz člana 26 Zakona o nacionalnom javnom emiteru Radio i Televizija Crne Gore, u cilju utvrđivanja činjenice da li je imenovani prekršio navedeni član.

Nakon što su iscrpljena sva pitanja od strane članova Odbora, predsjednik Odbora, Luigj Shkrela, zahvalio se  dr Nikoli Vukčeviću na učešću u radu i  datom doprinosu u cilju pripreme poslanika, članova Odbora, za odlučivanje u postupku odlučivanja o njegovom eventualnom razrješenju kao člana Savjeta RTCG.

Sjednici je pored pozvanog člana Savjeta RTCG dr Nikole Vukčevića, prisustvovao i njegov pravni zastupnik, advokat Nenad Guberinić.

Sjednici je prisustvovao predstavnik Ambasade SAD-a Bernard Čobaj, iz odjeljenja za medije. 

Sjednici je kao zainteresovani poslanik prisustvovao potpredsjednik Skupštine Crne Gore Genci Nimanbegu.

Sjednici je prisustvovao i predsjednik NVO Forum prosperiteta Crne Gore, mr Predrag Mugoša.

Nakon izjašnjenja Nikole Vukčevića, člana Savjeta RTCG, Odbor je  jednoglasno utvrdio da je Nikola Vukčević, član Savjeta RTCG, prekršio član 26 stav 1 tačka 5 Zakona o nacionalnom javnom emiteru Radio i Televizija Crne Gore i jednoglasno odlučio da predloži Skupštini Crne Gore da razriješi Nikolu Vukčevića funkcije člana Savjeta RTCG.