srijeda, 10 maj 2017 15:29

Susret Brajović - Čavušolu: Članstvo Crne Gore u NATO-u značajno za bezbjednost Balkana

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović susreo se danas u Vili Gorica sa ministrom vanjskih poslova Republike Turske Mevlutom Čavušoluom, koji je u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Predsjednik Brajović je izrazio zadovoljstvo posjetom ministra koja ide u prilog nastavku intenzivnog političkog dijaloga između dvije države.

„Odlični odnosi dvije prijateljske države koji se stalno obogaćuju novim sadržajima, posebno dobra ekonomska saradnja, manifestovana u značajnim investicijama iz Turske, predstavljaju dobar osnov za dalji dinamičan razvoj međudržavnih odnosa i realizaciju novih, zajedničkih projekata“ – kazao je Brajović.

Tokom sastanka, predsjednik se posebno zahvalio za podršku članstvu Crne Gore u NATO-u, koju je Turska pružala u kontinuitetu i naglasio značaj našeg članstva za bezbjednost cjelokupnog Balkana.

Takođe, istakao je spremnost za jačanje parlamentarne saradnje Skupštine Crne Gore i Velike nacionalne skupštine Turske i, u tom smislu, zamolio ministra da prenese pozdrave uvaženom kolegi, gospodinu Ismailu Kahramanu.

Predsjednik Brajović i ministar Čavušolu su razmijenili mišljenja i o ostalim aspektima bilateralnih odnosa, kao i o pitanjima od regionalnog i globalnog značaja koja su u interesu obje države.