Print this page
srijeda, 10 maj 2017 14:12

Oproštajni susret sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske

Predsjednik crnogorskog Parlamenta Ivan Brajović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanje i Sjeverne Irske (UK) u Crnoj Gori Ian Robert Vitinga.

Predsjednik Brajović se zahvalio ambasadoru Vitingu na značajnom doprinosu koji je dao unaprjeđenju odnosa i jačanju saradnje između dvije države i poželio mu puno uspjeha u daljem radu.

Ocijenio je značajnom činjenicu što je Velika Britanija pružala kontinuiranu podršku Crnoj Gori na putu evroatlantskih integracija, te što je jedna od prvih saveznica koja je ratifikovala Protokol za pristupanje Crne Gore NATO-u i tako poslala jasan signal i ostalim članicama Alijanse.

Predsjednik je izrazio uvjerenje da ćemo i ubuduće imati najbolje moguće odnose i razvijati i dalje snažno partnerstvo, i pored odluke Velike Britanije o istupanju iz Evropske unije.

Ambasador Viting je istakao da će Velika Britanija nastaviti da pruža podršku Zapadnom Balkanu i Crnoj Gori i nakon napuštanja Evropske unije.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o regionalnim prilikama i pitanjima od globalnog značaja i konstatovali da postoje brojni potencijali za dodatno jačanje naših bilateralnih odnosa.

 

Galerija fotografija