Print this page
ponedjeljak, 08 maj 2017 13:04

Predsjednik Skupštine primio poslanike CDU njemačke pokrajine Saksonije Anhalt

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas u Podgorici poslanike Hrišćansko-demokratske unije (CDU) njemačke pokrajine Saksonije Anhalt (Sachsen Anhalt), Markus Kurcea, Ralf Gaistharda, Daniel Šturma, Detlef Girta i Zigrfid Borgvarta, koji su i članovi Radne grupe za savezne i evropske poslove i medije.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović je izrazio zadovoljstvo povodom posjete njemačkih poslanika Skupštini Crne Gore i istakao da ona predstavlja doprinos daljem jačanju parlamentarne saradnje Crne Gore i Njemačke, i znak snažne podrške evropskim i evroatlantskim integracijama Crne Gore.

Predsjednik Skupštine Crne Gore je istakao da je Njemačka u kontinuitetu promoter politike proširenja Evropske unije na Zapadni Balkan i izrazio uvjerenje da će se, i pored svih nacionalnih turbulencija i izazova sa kojim se suočava Evropska unija, visoko na agendi zadržati politika proširenja, koja je važna za kredibilitet Unije i za dugoročnu stabilnost i prosperitet regiona Zapadnog Balkana. Brajović je istakao da je, nakon usvajanja Zakona o potvrđivanju Sjevernoatlantskog ugovora, Crna Gora još snažnije opredijeljena da istraje u reformskim aktivnostima, kako bi na kvalitetan način završila proces pristupnih pregovora i postala sljedeća članica EU.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo ukupnim bilateralnim odnosima Crne Gore i Njemačke i naglasili da je ostvarena značajna saradnja u oblasti ekonomije, te da ima dosta potencijala za njeno unapređenje.

Predsjednik Brajović je izrazio interesovanje da se, pored razvijene saradnje i političkog dijaloga na Saveznom nivou, unaprijedi ekonomska, kulturna i naučna saradnja sa saveznim njemačkim pokrajinama.

Zajednički je ocijenjeno da je današnja posjeta njemačkih poslanika Skupštini Crne Gore doprinos daljem jačanju međuparlamentarne saradnje, što bi se trebalo nastaviti i ubuduće rezultirati novim, snažnijim modelima njenog unapređenja.

 

 

 

Galerija fotografija