četvrtak, 12 novembar 2020 14:35

Predsjednik Skupštine čestitao Dan Prijestonice Cetinje

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić uputio je čestitku povodom 13. novembra – Dana Prijestonice Cetinje, gradonačelniku Aleksandru Kašćelanu, predsjednici Skupštine Maji Ćetković, odbornicima i svim građanima Cetinja.

Koristim priliku da vam uputim srdačne čestitke povodom 13. novembra, kada je prije 76 godina ponosni narod ovog grada izvojevao slobodu nad fašizmom i time opravdao slobodarski duh Prijestonice i Crne Gore.

Dan oslobođenja Cetinja koji proslavljate i kojim se, sa punim pravom ponosite, podsjeća nas na univerzalne antifašističke vrijednosti na kojima počiva savremena Crna Gora.

Upravo nas hrabrost, ljubav i odanost onih koji su dali svoje živote za slobodu svog grada i svoje zemlje, dodatno obavezuju na duboko poštovanje sopstvene istorije te podstiču na jačanje kulta zajedništva i pomirenja koji našu otadžbinu i domovinu sa pravom svrstavaju u porodicu država moderne civilizacije koje gaje i žive demokratske vrijednosti.

Crna Gora ima permanentnu istorijsku obavezu da uloži iskrene napore u pravcu daljeg svestranog razvoja Cetinja, koje svojom neprocjenjivom duhovnom, kulturnom i istorijskom baštinom, predstavlja izuzetan turistički i privredni potencijal za cijelu državu.

U to ime vam, još jednom, čestitam Dan Prijestonice Cetinje – 13. novembar.