utorak, 10 novembar 2020 13:50

Bečić sa predstavnicima Crnogorskog vijeća iz Srbije

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se sa predstavnicima Crnogorskog vijeća iz Srbije Draganom Markovićem, Milošem Paovićem, Božidarom Markovićem i Mirkom Zečevićem.

Iskazavši zadovoljstvo susretom, predsjednik Bečić pozdravio je činjenicu da Skupština Crne Gore preko svog radnog tijela nadležnog za međunarodne odnose i iseljenike kontinuirano ostvaruje dobru saradnju sa dijasporom, uz uvjerenje da će novi saziv Parlamenta nastaviti proaktivan i odgovoran odnos prema udruženjima iseljenika.

Sagovornici su upoznali predsjednika Skupštine sa izazovima sa kojima se suočava crnogorska zajednica u Srbiji i ciljevima formiranja Crnogorskog vijeća u pogledu unapređenja položaja crnogorske nacionalne manjine.

Imajući u vidu brojnost dijaspore Crne Gore u Srbiji, te snažne veze i bliskost odnosa između naroda, predstavnici iseljenika jedinistveni su u ocjeni da dijaspora stvara najvažniji most saradnje dvije države.

Upoznajući goste sa prioritetima novog saziva Skupštine Crne Gore, predsjednik Bečić je izrazio spremnost da afirmacija saradnje sa dijasporom, iz djelokruga nadležnost i mogućnosti državnog parlamenta bude dodatno osnažena u novom skupštinskom sazivu.

Na sastanku je zaključeno da pitanja dijaspore zaslužuju posebnu pažnju i djelovanje u okviru svih državnih nadležnih organa, ali i pod okriljem zakonodavnog doma.

Sastanku su ispred Crnogorskog vijeća prisustvovali zamjenik predsjednika Vijeća Dragan Marković, predsjednik Crnogorske nacionalne zajednice Beograda Mirko Zečević,  predsjednik Udruženja Crnogoraca Novog Sada Božidar Marković i predsjednik Udruženja Crnogoraca jugoistočne Srbije Miloš Paović.

 

YouTube

Cloud