ponedjeljak, 09 novembar 2020 17:35

Bečić - Santander: Skupština će ostati partner UNICEF-a

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa Huanom Santanderom, šefom predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori.

Imajući u vidu dugogodišnju uspješnu saradnju između Skupštine Crne Gore i predstavništva UNICEF-a, predsjednik Bečić istakao je zahvalnost na značajnoj podršci i programima pokrenutim u cilju ostvarivanja prava djeteta. On se posebno osvrnuo na brojne zajedničke događaje organizovane u saradnji sa nadležnim skupštinskim radnim tijelima i izrazio očekivanje da će dobra praksa biti nastavljena i tokom novog saziva Skupštine.

Šef predstavništva UNICEF-a, Huan Santander naglasio je da Skupštinu Crne Gore vidi kao važnog  partnera i da kao mjesto dijaloga, predstavlja najbolji način da se vodi širi dijalog o pitanjima od značaja za prava djeteta. On je naveo da je podrška Skupštine od izuzetne važnosti u definisanju pravaca daljih reformi, koje uzimaju u obzir sve postojeće prednosti i jačaju inkluziju, otpornost sistema i dijalog kao glavne principe.

Tokom razgovora, sagovornici su razmijenili mišljenja o mnogobrojnim temama iz oblasti dječjih prava, sa posebnim akcentom na dječje siromaštvo i saglasili se da zajednička saradnja i inicijative mogu doprinijeti stvaranju potrebnih uslova za suzbijanje i prevenciju ovih pojava.

 

Cloud

YouTube