ponedjeljak, 09 novembar 2020 15:32

Predsjednik Skupštine sastao se sa predstavnicama Udruženja ugostitelja Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa predstavnicima Udruženja ugostitelja Crne Gore.         

Kompleksna ekonomska situacija koja je nastala kao posljedica okolnosti izazvanih pandemijom kovida 19, bila je neposredan povod susreta predsjednika Skupštine sa predstavnicama Udruženja ugostitelja. Tokom sastanka, predstavnici Udruženja upoznali su predsjednika Bečića sa složenom aktuelnom situacijom i otežanim uslovima poslovanja i pozvali na zajednički rad u pronalaženju rješenja koja bi obezbijedila održivost privede i ugostiteljstva.

Imajući u vidu da se radi o ozbiljnoj poslovnoj zajednici koja generiše veliki broj zaposlenih, predsjednik Bečić je istakao da u definisanju mjera nadležni organi treba da imaju u vidu potrebu očuvanja privrede, uz principe odgovornosti i solidarnosti.

Sagovornici su se saglasili da podrška Skupštine može doprinijeti adekvatnom prepoznavanju i rješavanju brojnih pitanja iz oblasti ugostiteljstva, posebno kroz vođenje dijaloga na nivou nadležnih skupštinskih odbora. Zajednički je zaključeno da je ugostiteljstvo jedan od najvažnijih segmenata turizma kao vodeće privredne grane naše zemlje, što nameće potrebu postojanja senzibiliteta u procesu donošenja odluka.

Sastanku su ispred Udruženja ugostitelja Crne Gore prisustvovali: Vido Markićević, Momo Sladaković,Tonći Franćesković, Miroslav Šćepanović i Hamid Gorana.

YouTube

Cloud