srijeda, 21 oktobar 2020 15:24

Bečić - Nagi: Crna Gora ostaje dosljedna evropskim integracijama

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa ambasadorom Rumunije u Crnoj Gori Nj.E. Ferdinandom Nagijem.

Predsjednik Bečić je izrazio zadovoljstvo tradicionalno dobrim odnosima dvije prijateljske zemlje i iskazao zahvalnost na doprinosu Rumunije u procesu pristupanja Crne Gore u NATO, kao i integraciji u Evropsku uniju. Konstatujući da bilateralni susreti predstavljaju dobar okvir za razmjenu mišljenja o aktuelnim pitanjima, predsjednik je podsjetio da u Crnoj Gori postoji jasan cilj i konsenzus oko evropskih integracija i da Izvještaj Evropske komisije predstavlja dodatni podsticaj u tom pogledu.

Ambasador Nagi je iskazao posebno zadovoljstvo činjenicom da je Crna Gora postala dio Sjevernoatlantskog saveza tokom njegovog sedmogodišnjeg mandata. Uz napomenu da je interes Rumunije da proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji bude uspješno okončan u što skorijem roku, on je naglasio da će Rumunija i dalje biti prijatelj i partner Crnoj Gori.

Govoreći o prioritetima novog saziva Skupštine, predsjednik Bečić je naglasio da je jedan od ključnih ciljeva afirmisanje parlamenta kao centralnog mjesta društveno-političkog života, u kojem će svi politički subjekti zajednički raditi na postizanju dogovora oko pitanja važnih za budućnost Crne Gore.

Sagovornici su se saglasili da parlamentarna diplomatija može doprinijeti produbljivanju saradnje između dvije zemlje, u čemu će važnu ulogu imati buduća grupa prijateljstva.

 

 
YouTube           

Cloud