Print this page
utorak, 20 oktobar 2020 09:59

Predsjednik Parlamenta Alžira uputio čestitku predsjedniku Bečiću

Predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću u ime članova Nacionalne narodne skupštine Alžir i u svoje ime, čestitku je uputio Sliman Šenin (Slimane Chenine), predsjednik alžirskog parlamenta.

„Želim da iskoristim priliku da izrazim potpunu spremnost da sa Vama radimo na razvoju naših parlamentarnih odnosa, a u korist naše dvije prijateljske zemlje“, naveo je Šanin u čestitki.

Predsjednik Bečić je u odgovoru na čestitku izrazio uvjerenje da će, imajući u vidu obostranu jasnu spremnost za intenziviranje saradnje, Crna Gora i Alžir zajedničkim naporima dodatno učvrstiti političke veze i podstaći ekonomsku saradnju u oblastima od zajedničkog interesa.

„Radujem se unapređenju parlamentarne saradnje sa prijateljskim Alžirom, te Vas podsjećam da je u prethodnom sazivu Skupštine Crne Gore pokrenuta inicijativa za formiranje grupe prijateljstva sa Nacionalnom narodnom skupštinom Alžira. Izražavam očekivanje da ćemo uskoro biti u prilici da formiramo grupu prijateljstva, o čemu ću Vas, sa zadovoljstvom, blagovremeno informisati“, naveo je predsjednik Bečić u pismu zahvalnosti.