subota, 17 oktobar 2020 10:38

Čestitka predsjednika Senata Republike Poljske

Predsjednik Senata Republike Poljske Tomas Grodski (Tomasz Grodzki) uputio je čestitku predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću povodom izbora na tu funkciju.

Grodski je u čestitki naglasio važnost održavanja kontakata na parlamentarnom nivou, cijeneći kako je istakao, dobru saradnju u međunarodnim forumima, kao i savezničku vezu koja spaja dvije zemlje.

„Uvjeren sam da će razmjena iskustava između Skupštine Crne Gore i Senata Republike Poljske, koju ću nadam se razvijati zajedno sa Vama, rezultirati produbljivanjem odnosa između naših društava“, naveo je Grodski.

Predsjednik Bečić u odgovoru ističe da kvalitetna i sadržajna saradnja, dobro međusobno razumijevanje i prijateljstvo, predstavljaju odlike koje karakterišu odnose Crne Gore i Republike Poljske na svim nivoima.

„Pandemija koronavirusa pored svih nedaća koje je donijela svijetu, uticala je i na smanjenje aktivnosti parlamentarne diplomatije. Uvjeren sam da je pred nama period u kojem ćemo obnoviti i osnažiti naše bliske kontakte i susrete na parlamentarnom nivou“, istakao je Bečić u odgovoru.

Predsjednik Bečić je zahvalio na proaktivnoj ulozi Poljske u odnosu na proces evropske i evroatlantske integracije Crne Gore, iskazanoj kroz kontinuiranu političku i ekspertsku podršku.

„Uvjeren sam da je pred nama period daljeg snaženja odnosa Crne Gore i Republike Poljske, te jačanje prijateljskih veza dva naroda“, zaključuje predsjednik Bečić u pismu zahvalnosti.