Print this page
petak, 16 oktobar 2020 14:33

Predsjednik Predstavničkog doma Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva čestitao Bečiću

Čestiku predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću uputio je predsjednik Predstavničkog doma Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Lindzi Hojl (Lindsay Hoyle).

„Ujedinjeno Kraljevstvo i Crna Gora su prijatelji više od 140 godina i Ujedinjeno Kraljevstvo će i dalje biti blizak partner tokom ovih vremena punih izazova. Parlament je osnova svake demokratije i uloga predsjednika je ključna za njegovo pravilno funkcionisanje. Meni i mom kabinetu će biti zadovoljstvo da podijelimo svoje iskustvo, duboko usađeno u našoj dugoj i bogatoj parlamentarnoj demokratskoj tradiciji, i da nastavimo našu dugogodišnju podršku crnogorskom parlamentarnom i širem demokratskom razvoju i reformama“, naveo je predsjednik Doma komuna u čestitki.

Predsjednik Bečić u odgovoru je izrazio zadovoljstvo činjenicom da Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo održavaju prijateljske odnose još od davne 1879. godine, kada je otvoreno prvo diplomatsko predstavništvo Velike Britanije na Cetinju.

„Bogata britanska parlamentarna tradicija je primjer na koji treba da se ugledamo, te smo izuzetno zahvalni na ponudi za dalju razmjenu iskustava. Izuzetno cijenimo saradnju sa Vestministerskom fondacijom za demokratiju i Britanskom ambasadom u Podgorici, uz čiju podršku je formirana Parlamentarna budžetska kancelarija.

Ostajemo posvećeni daljem jačanju kapaciteta Skupštine, računajući i na buduću ekspertsku podršku iz Vaše države“, istakao je u odgovoru predsjednik Bečić.