Print this page
petak, 16 oktobar 2020 17:48

Bečić - Maslenikov: Otvoreni dijalog ključ unapređenja odnosa

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Crnoj Gori, Nj.E. Vladislavom Maslenikovim.

Uz zahvalnost na lijepim željama ambasadora, kao i čestitkama za izbor na  funkciju predsjednika Skupštine, upućenim od strane predsjednice Savjeta Federacije Federalne Skupštine i predsjednika Državne dume, predsjednik Bečić i ambasador Maslenikov, razmijenili su mišljenja o aktuelnim pitanjima crnogorsko-ruskih odnosa i naglasili spremnost za unapređenje bilateralne saradnje, uključujući međuparlamentarnu dimenziju. Zajednički je konstatovano da otvoreni dijalog, uz međusobno uvažavanje i poštovanje, vodi unapređenju odnosa. 

Ovom prilikom, predsjednik Bečić pozdravio je napore Ruske Federacije u borbi protiv pandemije kovida 19.

Tokom susreta, predsjednik Bečić upoznao je ambasadora sa političkim prilikama u našoj zemlji, ističući da je Crna Gora na nedavno održanim parlamentarnim izborima pokazala demokratsku zrelost i iskazao uvjerenje da će normalizaciji međunarodnih odnosa doprinijeti i parlamentarna diplomatija.

Ambasador Maslenikov je konstatovao da Crna Gora i Ruska Federacija zaslužuju bolje međudržavne odnose, potvrdivši raspoloženje da će zajedničkim naporima raditi na njihovom jačanju u obostranom interesu građana dvije zemlje.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o značaju unapređenja ekonomske saradnje, naročito u oblastima turizma i investicija, pri čemu intenzivnija bilateralna saradnja može biti od značajne pomoći.

YouTube       
Cloud          

 

Galerija fotografija