srijeda, 08 mart 2017 15:57

Ambasador Takahara: Japan daje punu podršku političkim procesima u Crnoj Gori

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas u Podgorici ambasadora Đuići Takaharu, ambasadora Japana u Crnoj Gori sa sjedištem u Beogradu.

Tokom susreta razmijenjena su mišljenja o aktuelnim političkim i ekonomskim pitanjima dviju zemalja, kao i unapređenju međudržavne saradnje, posebno u dijelu daljeg jačanja ekonomskih veza.

Predsjednik Brajović je rekao da posjeta ambasadora Takahare predstavlja još jednu potvrdu odličnih i tradicionalno prijateljskih odnosa. On je istakao da Crna Gora veoma cijeni dosadašnju razvojnu pomoć Japana.

Obostrano je konstatovana važnost intenziviranja političkih kontakata na visokom nivou, kao i nastavka dalje projektne saradnje između Japana i Crne Gore. Razmotrena je i mogućnost snaženja saradnje u oblasti turizma, povezivanjem nacionalnih turističkih organizacija, turoperatora i avio-kompanija, u cilju dinamiziranja turističkog prometa između dvije zemlje.

Ambasador Takahara je čestitao predsjedniku Brajoviću na svim uspjesima koje je Crna Gora postigla na putu evro-atlanskih integracija i izrazio uvjerenje da će ispunjavanje spoljno-političkih ciljeva ići u skladu sa predviđenom dinamikom države.  

- Japan daje punu podršku političkim procesima u Crnoj Gori, koji znače integraciju u strukture NATO saveza i Evropske unije, naglasio je Takahara.

Predsjednik Skupštine Crne Gore i ambasador Takahara zajednički su zaključili da dosadašnji projekti predstavljaju primjer dobre saradnje između dvije države i da u predstojećem periodu treba raditi na njenom jačanju, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou.

Video:

Youtube: Susret Brajović-Takahara

Cloud:  Susret Brajović-Takahara