utorak, 07 mart 2017 14:57

Ambasador Alžira: Crna Gora je država za poštovanje

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas nerezidentnog ambasadora Alžira u Crnoj Gori Abdelhamida Šebšuba.

Konstatovano je da tradicionalno dobre političke odnose treba da prate odgovarajuća ekonomska saradnja. Razgovarano je o bilateralnom planu saradnje, pri čemu su kao prioritetne oblasti identifikovane energetika, saobraćaj, pomorski transport i turizam.

Istaknut je značaj parlamentarne diplomatije, kako na najvišem nivou tako i aktivnostima Grupa prijateljstava Crne Gore i Alžira, sa ciljem jačanja bliskosti naroda dviju država.

Razmijenjena su mišljenja o političkim i bezbjednosnim pitanjima od interesa dviju država. Predsjednik Brajović je istakao da Crna Gora može biti ponosna na svoj model vanjske politike, imajući u vidu odlične odnose sa susjedima, uspjehe u evropskim i evroatlantskim integracijama, kao i multinacionalni i međuvjerski sklad građana naše zemlje.  

Ambasador Alžira je istakao da Crna Gora predstavlja državu za poštovanje, sa uočljivim napretkom od sticanja nezavisnosti.

Ambasador Šebšub je takođe sa najvećim uvažavanjem govorio o nacionalnom heroju Alžira, Stevanu Šćepu Labudoviću, kamermanu porijeklom iz Berana, koji je tu titulu zavrijedio svojim profesionalnim doprinosom tokom revolucije u Alžiru.

YouTube

Cloud