četvrtak, 09 jul 2020 15:36

Brajović primio novu ambasadorku Litvanije u Crnoj Gori

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadorku Republike Litvanije u Crnoj Gori Jurate Raguckiene.

Predsjednik Skupštine je čestitao ambasadorki stupanje na dužnost i istakao da odnose dvije zemlje karakteriše prijateljska i sadržajna saradnja. On je prenio zahvalnost na kontinuiranoj podršci Republike Litvanije integracionim procesima Crne Gore i ukazao na napore koje Crna Gora ulaže kako bi postala prva sljedeća članica Evropske unije. 

Ambasadorka  Raguckiene je istakla da je počastvovana diplomatskim angažmanom u Crnoj Gori i da će svoj mandat posvetiti jačanju sveukupnih odnosa dvije prijateljske države. Naglasila je da nedavno otvaranje posljednjeg pregovaračkog poglavlja 8 predstavlja odličan signal za politiku proširenja u cjelosti, te pozdravila učinjeni progres Crne Gore na integracionom putu. Ambasadorka Litvanije je takođe podsjetila da je Crna Gora napravila velike korake u toku predsjedavanja Republike Litvanije Savjetom Evropske unije, tokom kojeg je otvoreno pet poglavlja, među kojima i poglavlja 23 i 24.

Sagovornici su razgovarali i o aktuelnim političkim dešavanjima u susret predstojećim  parlamentarnim izborima u Crnoj Gori i Republici Litvaniji.

* * *

Kadrovi sa sastanka:

YouTube