Print this page
četvrtak, 25 jun 2020 15:18

Brajović primio novog ambasadora Slovačke u Crnoj Gori

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Slovačke Republike u Crnoj Gori Borisa Gandela.

Predsjednik Skupštine je čestitao ambasadoru stupanje na dužnost i izrazio uvjerenje da će u periodu njegovog mandata odnosi Crne Gore i Slovačke biti dodatno unaprijeđeni. „Slovačka je postavila dobre temelje saradnje sa Crnom Gorom, a redovni politički kontakti i sadržajna parlamentarna saradnja predstavljaju potvrdu snažnog partnerstva“, naglasio je predsjednik Brajović.

U razgovoru sa ambasadorom Gandelom, predsjednik Brajović je istakao da Crna Gora ne zaboravlja podršku Slovačke diplomatije u procesu obnove crnogorske nezavisnosti, prijema u NATO i pridruživanja Evropskoj uniji. On je izrazio uvjerenje da pomoć prijateljske države neće izostati ni u narednom periodu kada naša država ulazi u novu fazu integracija sa ciljem što bržeg članstva u Uniji.

Ambasador Gandela je uz veliko zadovoljstvo što će obavljati mandat u prijateljskoj državi, naglasio da će odlične odnose želi da učini još sadržajnijim, jer postoji dosta potencijala za njihov razvoj. „Osjećamo da je Crna Gora uspješna priča i sada imate najbolju poziciju među državama regiona. Slovačka podržava Crnu Goru da postane članica Evropske unije, jer je vaš napredak veoma važan signal drugim državama kojim putem treba da idu“, objasnio je ambasador. On je takođe istakao da Slovačka smatra važnim što je proširenje Unije prioritet nove Evropske komisije i što poslednje poruke iz Brisela predstavljaju jasan pokazatelj posvećenosti daljem napretku Crne Gore i regiona.

 

Nastupna posjeta ambasadora Slovačke predsjedniku Skupštine

YouTube          
Cloud         

 

Galerija fotografija