srijeda, 12 februar 2020 12:33

Predsjednik Skupštine primio ambasadora Kraljevine Holandije

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas u nastupnu posjetu izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Kraljevine Holandije u Crnoj Gori Žila Arnoa Bešora Plaga, izrazivši tom prilikom uvjerenje da će njegovo imenovanje doprinijeti daljem unaprjeđenju odnosa između dvije zemlje.

Predsjednik Brajović upoznao je ambasadora sa prioritetima Crne Gore kada je u pitanju evropska integracija, izrazivši zahvalnost za podršku Holandije u ostvarivanju strateških vanjskopolitičkih ciljeva Crne Gore. U vezi sa tim predsjednik Skupštine je ukazao na važnost parlamentarne saradnje, naročito jačanja kontakata sa holandskim parlamentarcima, ističući da je dobre političke odnose Crne Gore i Holandije neophodno staviti u svrhu ekonomske saradnje.

Ambasador Bešor Plag izrazio je zadovoljstvo dobrim odnosima Crne Gore i Holandije. Istakao je da je prioritet Holandije u odnosima sa Crnom Gorom naše članstvo u Evropskoj uniji. Dodao je da je Zapadni Balkan potreban Evropskoj uniju, koliko je i EU potrebna Zapadnom Balkanu, ističući da je Crna Gora predvodnik u integracionom procesu.

Sagovornici su se saglasili da u procesu evropske integracije treba poštovati individualne zasluge i dostignuća svake države ponaosob, uz snažno sprovođenje reformskih procesa.

YouTube

Cloud