srijeda, 18 decembar 2019 11:38

Čestitka za Dan Glavnog grada Podgorice

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je stanovnicima i  rukovodstvu Dan Glavnog grada Podgorice, koji se obilježava 19. decembra:

„Devetnaesti decembar je Dan Podgorice, njenog znamenitog antifašističkog nasljeđa i naše obaveze da se još jednom s najvećim poštovanjem i zahvalnošću poklonimo sjenima narodnih heroja i svih boraca koji su dali život za slobodu.

Istorija Podgorice, posebno ona 20. vijeka, simbolizuje otpor, snagu i ambiciju cijele Crne Gore. Višestruko rušena, pa podizana i modernizovana, u svim vremenima je čuvala svoj specifični duh, uvijek voljena od starih Podgoričana i novodoseljenih stanovnika različitih vjera i nacija. 

Podgorica je danas administrativni centar i privredni nosilac razvoja Crne Gore, Glavni grad otvoren za nove ljude, ideje i znanja. Obaveza je svih njenih građana, lokalne uprave i insitiucija države, da doprinesu očuvanju resursa i podrže dalji ekonomski i kulturni razvoj Podgorice – grada sve atraktivnijeg za njene stanovnike, turiste i poslovne partnere.

Čestam Dan Glavnog grada, uvjeren da će entuzijazam rukovodstva i zaposlenih u institucijama lokalne uprave, rezultirati sve razvijenijom evropskom Podgoricom.“