petak, 11 oktobar 2019 13:36

Predsjednik Skupštine Crne Gore primio delegaciju Nacionalne skupštine Republike Francuske

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas  delegaciju Nacionalne skupštine Republike Francuske sa kojom je razgovarao o sveukupnim odnosima dvije države koje ove godine obilježavaju 140 godina od uspostavljanja bilateralnih odnosa.

Predsjednik Brajović je zahvalio na podršci Francuske u ostvarivanju strateških ciljeva Crne Gore. Kao zemlja koja uspješno sprovodi reforme, politiku dobrosusjedske saradnje, vanjsko-političke usaglašenosti sa politikom Evropske unije i zajedničkom valutom, Crna Gora predstavlja dobar primjer buduće članice zajednice evropskih naroda, naglasio je Brajović.

Članovi delegacije Nacionalne skupštine Republike Francuske predstavili su predsjedniku Brajoviću inicijativu tog Parlamenta usmjerenu na jačanje bilateralnih odnosa sa željom boljeg upoznavanja francuske javnosti sa prilikama i ciljevima Crne Gore. Francuski parlamentarci su takođe naglasili značaj Strategije za Zapadni Balkan koji je ova država donijela u aprilu ove godine radi podrške ekonomskom i društvenom razvoju i jačanju vladavine prava, što je u saglasnosti sa zaključcima i zadacima Berlinskog procesa.

Govoreći o prilikama u Crnoj Gori i regionu na tom putu, sagovornici su se saglasili o važnosti poštovanja principa regate, kao i razumijevanja procesa reformi unutar same Unije.

U delegaciji Nacionalne skupštine Republike Francuske bili su predsjednica Parlamentarne grupe prijateljstva Francuska-Crna Gora Žaklin Make, kao i članovi Odbora za vanjske poslove Žak Mer, Liliana Tangi i Mirej Klapo.

YouTube
Cloud