četvrtak, 12 septembar 2019 14:26

Predsjednik Skupštine primio koizvjestioce Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope za Crnu Goru

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas koizvjestioce Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope za Crnu Goru Ionuta Mariana Stroea i Ena Muldera.

Predsjednik Brajović je zahvalio na pažljivom praćenju rezultata koje Crna Gora postiže i izrazio očekivanje da će koizvjestioci i tokom ove posjete prepoznati napredak u odnosu na prethodni Izvještaj.

Na temu parlamentarnog dijaloga, posebno je naglašena važnost ulaganja napora svih političkih aktera kako bi izborno zakonodavstvo, bilo dodatno unaprijeđeno.

Predsjednik Brajović je istakao da je vladajuća većina sa akademskom zajednicom i civilnim društvom pripremila veliki dio predloga za dodatno unaprjeđenje sveukupnog izbornog ambijenta, a sada se očekuje mišljenje i doprinos predstavnika opozicije u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.  

Koizvjestilac Stroe je između ostalog naglasio da PSSE cijeni otvorenost parlamentarne većine u ostvarivanju dijaloga svih strana u Skupštini Crne Gore. On je takođe istakao da Crna Gora ide u pravom smjeru, pri čemu treba još intenzivnije nastaviti s reformama.

Na sastanku sa koizvjestiocima je učestvovao i poslanik Predrag Sekulić, šef delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

 

Predsjednik Skupštine primio koizvjestioce PSSE za Crnu Goru 

YouTube           
Cloud