ponedjeljak, 01 jul 2019 15:33

Predsjednik Skupštine primio u nastupnu posjetu novog ambasadora Republike Finske

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je u nastupnu posjetu novog ambasadora Republike Finske u Crnoj Gori Kima Lahdevirta.

Predsjednik Brajović čestitao je na današnjem preuzimanju predsjedavanja Finske Savjetom Evropske unije, izrazivši očekivanje da će narednih šest mjeseci biti uspješne i za Finsku i za Crnu Goru, i da će evropska perspektiva zemalja Zapadnog Balkana ostati visoko na agendi prioriteta. Uz naglasak na prijateljske odnose dvije države, predsjednik Brajović je poželio ambasadoru uspješan mandat, uz uvjerenje da će saradnja dvije države biti dodatno osnažena.

Ambasador Lahdevirt je istakao da će Finska tokom predsjedavanja Savjetom Evropske unije, nastojati da pokaže politiku proširenja kredibilnom i vjerodostojnom, što je nedavno potvrdio i njihov ministar vanjskih poslova. Prepoznajući uspjehe država nakon učlanjenja u Evropsku uniju, ambasador je naglasio da građani Finske na proširenje gledaju jako pozitivno, a da procesi unutrašnje konsolidacije Unije i integracije ovog regiona treba da se odvijaju paralelno.

Imajući u vidu sve značajniju ulogu parlamenata u procesu proširenja, sagovornici su istakli značaj daljeg jačanja parlamentarne saradnje u cilju bolje informisanosti njihovih poslanika o reformama i rezultatima koje Crna Gora postiže u ključnim oblastima.

 

VIDEO: Predsjednik Skupštine primio ambasadora Finske
YouTube          
Coud